Пингвините се најслатките суштества, неверојатно динамични и интересни. Не е ни чудо што тие често се […]
Населбите се места каде што луѓето живеат и работат. Секоја населба има свое име, територијата што […]
Земјата е исполнета со биолошка разновидност на огромен број форми на живот. Ова ги вклучува сите […]
Австралиските научници откриле вид голем пајак кој живее само во Квинсленд, на истокот на овој континент. […]
Постојат неколку дисциплини на возење велосипед: Друмски велосипедизам: Се одвива по асфалтирани патишта, а најпознати трки […]
Веројатно паметите дека научивте да возите велосипед од своите родители, бабите, дедовците или воспитувачите. Тие, пак, […]
Деветгодишната Мамати Винот од Онтарио, Канада, постави – не еден, туку дури три светскирекорди во вртење […]
Велко Неделковски е македонски раскажувач, романсиер, драмски писател, поет и сценарист. Роден е на 28 октомври […]