Познатите книги за генијалниот детектив Шерлок Холмс, од славниот шкотски писател сер Артур Конан Дојл, адаптирани […]
Четирите бајки „Бакнежот на пролетта“, „Перуника“, „Сончевото момче Ил“ и „Осаменото дрво“ се дел од новата […]
Еден од највозбудливите екипни спортови на мраз е хокејот. Играта се игра на мраз помеѓудва тима […]
„Денес над Македонија“ е државна химна на нашата татковина. Автор на стиховите е Владо Малески, а […]
Дали знаеш да играш домино? Кој е најдолгиот домино-ред што го имаш направено? Оваа игра, што […]
Мачињата се едни од омилените домашни миленичиња. Тие можат да бидатинспирација за вашата домашна куклена претстава […]
Во студените зимски денови, погледни неколку вежби што можеш да ги направиш дома.
Дом е место на живеалиште или засолниште. Тоа е најчесто местото каде некој поединец или семејство […]
Мери Бошкова (Битола, 2 мај 1924 – Скопје, 25 март 2014) — македонска театарска, телевизиска и филмска глумица, доајен на македонската актерска уметност. Бошкова е родена […]