Нова година е денот кога го одбележуваме почетокот на следната календарска година. Според грегоријанскиот* календар, кој […]
„Мачешки исповеди или Што значи да се биде маче“ е второ книжевно остварување на младата писателка […]
Ако спортовите имаа кралица, тогаш тоа ќе беше атлетиката. Таа е главна спортска активностзатоа што е […]
„Среде соба високо, елката ни стоии ја красат играчки во илјада бои.Елко, елко, порасни уште две-три […]
Драго другарче, да се има пријатели е најголемо богатство. Веројатно ја имаш слушнато реченицата без другари […]
(8 август 1943, Скопје – 11 декември 2016, Скопје) Си било еднаш едно девојче со прекрасен […]
Гимнастиката е една од најубавите, но и најтешки спортски активности. Гимнастичарите изведуваат вежби со телото за […]
Дали си подготвен за една суперавантура, стотици години наназад низ историјата во нашиот главен град, Скопје? […]
ООУ „Љубен Лапе“ се наоѓа во општина Аеродром во Скопје. Оваа учебна година прославува јубилеј од […]
Мајка Тереза (26 август 1910, Скопје – 5 септември 1997, Колката) Гонџа Агнес Бојаџиу е родена […]