Еден од највозбудливите екипни спортови на мраз е хокејот. Играта се игра на мраз помеѓу
два тима од по шест играчи во една игра (освен ако има прекршок). Играчите се движат
по мразот на лизгалки. Користат дрвени палки за да погодат со плочката (наречена „пак“),
направена од тврда гума, во противничкиот гол.

Погледни како се игра хокеј на мраз.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *