Дом е место на живеалиште или засолниште. Тоа е најчесто местото каде некој поединец или семејство може да се одмора и да ги чува личните поседувања. Тоа може да биде во куќа, стан, барака, но и колиба, приколка и друго. Може да се наоѓа во град или село, покрај река или езеро… Домот може да биде голем или мал, едноставен или необичен. Погледнете некои од најнеобичните куќи во светот.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *